Novuss legt uit: extra beveiliging met tweestapsverificatie

De afgelopen tijd heb je in de media veel kunnen lezen over AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), de Europese privacywet die sinds 25 mei jl. van kracht is. Een efficiënte manier om jouw gegevens extra te beschermen, is tweestapsverificatie. Novuss Telecom & ICT vertelt je graag over deze beveiligingstool.

Novuss tweestapsverificatie

Wat is tweestapsverificatie ?

Kortgezegd is de tweestapsverificatie een extra beveiligingslaag bovenop het inloggen met een wachtwoord. Waar je normaliter inlogt met een wachtwoord (daarover later meer), komt daar nu het invoeren van bijvoorbeeld een code bij. Deze ontvang je per SMS op een vertrouwd apparaat, zoals je mobiele telefoon. Inmiddels zijn er al een aantal diensten die de tweestapsverificatie aanbieden; van sociale middelen (Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp) tot Google, Microsoft, Dropbox, Yahoo en Apple.

Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Een voorbeeld van een tweestapsverificatie-oplossing welke Novuss Telecom & ICT graag voor je inregelt, is de MFA – voluit Multi-Factor Authenticatie. MFA helpt bij het bewaken van de toegang tot persoonlijke gegevens en toepassingen. Het biedt een sterke, betrouwbare verificatie middels een reeks verificatiemethoden, waaronder het genoemde verificatie per telefoon op mobiele applicatie. Jij kunt de extra beveiliging. als gebruiker, zelf beheren via je eigen apparaten. Wanneer jij je aanmeldt in de Cloud, verstuurt Novuss automatisch een MFA-verzoek naar Microsoft. Daarna komt er, afhankelijk van de geselecteerde verificatiemethode, een inkomende oproep of melding (in de app) op het opgegeven apparaat. Zodra de verificatie heeft plaatsgevonden, kun jij inloggen en wordt jouw online werkplek geladen. Hierdoor blijven jouw gegevens uitsluitend zichtbaar voor de door jou bepaalde, toegestane ogen.

Zo maak je een sterk wachtwoord

Naast de tweestapsverificatie, of Multi-Factor Authenticatie, blijft een sterk wachtwoord van groot belang. Wij geven je graag een aantal tips voor het creëren van een wachtwoord waar zelfs de allerbeste hacker moedeloos van wordt:

  • Gebruik speciale tekens, hoofdletters én cijfers
  • Ga voor een wachtwoord met minimaal 12 tekens
  • Gebruik geen persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd of geboortedatum
  • Houd je wachtwoord privé; schrijf deze dus niet op en deel deze niet met anderen
  • Gebruik voor ieder doeleinde een (grotendeels) uniek wachtwoord
  • Wijzig je wachtwoord minstens ieder half jaar, afhankelijk van je functie vaker

 Heb je vragen over de Multi-Factor Authenticatie, de veiligheid van jouw gegevens in de Cloud of anderszins? Wij beantwoorden ze graag! Bel 088 – 203 00 00, samen zorgen we ervoor dat jouw gegevens ook écht van jou blijven.

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

Novuss MDM
spaceman
slot qris
https://sipewarnakepri.com/
slot hongkong
bet 10 ribu
depo 25 bonus 25 bebas ip
slot depo 10k
mahjong ways 2
slot777
slot server kamboja
slot bet 100 perak
olympus slot
slot gacor 2024