Novuss zorgt voor efficiënt beheer met Mobile Device Management

Dankzij het Werken in de Cloud is de desktopcomputer lang niet meer het enige werkstation dat het gemiddelde kantoor kent. Van smartphones tot laptops en iPads: ook buiten de kantoormuren is men steeds vaker operationeel. Novuss Telecom & ICT biedt met Mobile Device Management (MDM) dé oplossing waarmee telecom- en systeembeheerders het overzicht bewaren.

Novuss MDM

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management staat gelijk aan het beheer van alle mobiele apparaten binnen een organisatie. Het gaat echter veel verder dan het in gebruik laten nemen van iPads, laptops en smartphones. Ook het beheren van de software (denk aan updates/upgrades van applicaties), het toekennen van gebruiksrechten en het waarborgen van maximale beveiliging hoort bij MDM. Jij bent voortaan de piloot/pilote die vanuit de cockpit een duidelijk overzicht heeft en te allen tijde op tijd kan ingrijpen bij eventuele calamiteiten. Dankzij jouw handelen lopen de passagiers (medewerkers) geen vertraging op en zijn zij altijd in staat om op tijd hun bestemming (doel) te bereiken.

Voordelen van Mobile Device Management

Nieuwe mobiele apparaten worden voortaan direct – met de juiste instellingen – in de werkomgeving geïntegreerd, wat handmatige configuratie overbodig maakt. Smartphones worden bijvoorbeeld meteen ingesteld met de benodigde e-mailaccounts, applicaties, WiFi en wachtwoorden. Daarnaast kent Mobile Device Management nog tal van voordelen, waarvan wij er graag een aantal kort opsommen:

  • Extra beveiliging van werk e-mail waardoor e-mail en bijlagen uitsluitend beschikbaar zijn in de omgeving van je organisatie. Het is dan niet langer mogelijk om informatie te kopiëren naar een andere (privé)omgeving.
  • Toekennen van gebruiksrechten voor bepaalde applicaties en blokkeren voor het downloaden van nieuwe applicaties. Dit kan zowel op organisatie- als afdelings- en medewerkersniveau.
  • Real-time inzicht je ziet altijd waar en wanneer de mobiele apparaten voor het laatst online zijn geweest.
  • VPN Tunneling voor geavanceerde privacybescherming.
  • Direct blokkeren van geselecteerde mobiele apparaten op afstand.
  • Geselecteerde internetsites blokkeren zodat de medewerkers gefocust blijven op datgene dat er écht toedoet.
  • Waarschuwingsmelding bij verkeerd gebruik van het mobiele apparaat. Hierdoor blijft de beveiliging altijd in tact.

Ben jij werkzaam als bijvoorbeeld telecom-/systeembeheerder of ICT-manager en wil jij Mobile Device Management implementeren bij jouw organisatie? Of wil je graag een uitgebreide toelichting van de bovenstaande voordelen? Bel ons dan op 088 – 20 30 000. Onze crew heet je graag van harte welkom aan boord!

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

Novuss Verzekerd Polis
spaceman
slot qris
https://sipewarnakepri.com/
slot hongkong
bet 10 ribu
depo 25 bonus 25 bebas ip

slot depo 10k

mahjong ways 2

slot777

slot server kamboja
slot bet 100 perak
slot mahjong