Het 5G-netwerk: wat houdt het in én wat kunnen we ervan verwachten?

Het staat nog in de kinderschoenen, maar toch wordt er al veel over gerept. We hebben het over het 5G netwerk. 5G is de opvolger van het 4G-netwerk en belooft onder andere veel sneller internetten. Momenteel wordt het ook wel ‘het netwerk van de toekomst’ genoemd. Maar wat houdt 5G eigenlijk in en wat kunnen we ervan verwachten? Novuss legt het uit.

5G-netwerken zorgen ervoor dat we sneller kunnen communiceren

Over de hele wereld beginnen providers met de aanleg van het zogenoemde ‘5G’ netwerken. 5G-maakt mobiele netwerken sneller, betrouwbaarder en massaler. Toch is het 5G netwerk niet zozeer bedoeld om YouTube-filmpjes of Netflix-series sneller te kunnen bekijken of downloaden – het kan overigens wel – maar zijn 5G-netwerken de datasnelwegen waarmee we de samenleving moderniseren.  Zo zorgen 5G-netwerken ervoor dat we sneller kunnen communiceren met machines.

Nieuwe toepassingen mogelijk met 5G

Bij 5G zijn nieuwe toepassingen mogelijk. Novuss biedt naast mobiele abonnementen natuurlijk ook zakelijke verbindingen aan. Dankzij 5G zullen de mogelijkheden met betrekking tot verbindingen groter worden. De latency (de vertraging tussen Novuss en ontvanger) is bij een 5G-netwerk veel lager en het wordt eenvoudiger om apparaten op afstand te bedienen of via een videoverbinding te communiceren.

5G en Internet of Things

Ook heeft 5G grote invloed op Internet of Things (IoT). Kort gezegd: er komen steeds meer apparaten die communiceren via internet zoals verkeerslichten, maar ook verbindingen qua telecommunicatie. Via het 5G-netwerk is het mogelijk om deze machines of apparaten op afstand te bedienen, instructies te geven en/of updates te laten installeren en dat zonder menselijke tussenkomst. Het 5G-netwerken zal jouw telecom of ICT-verbinding ten goede doen. Door het gebruik van een 5G-netwerk zal Novuss jou nog beter kunnen ondersteunen met problemen, updates en/of het verzenden van informatie.

Even geduld

We moeten dan misschien nog even wachten tot het vijfdegeneratienetwerk daadwerkelijk in Nederland wordt uitgerold, maar tegen die tijd kun jij via Novuss genieten van 5G en van nog meer voordelen. Het enige wat rest is.. geduld.

Bekijk hieronder de video over 5G. (Tekst loopt door onder de video)

Wil je meer weten over het 5G netwerk en wat Novuss daar voor jou in kan betekenen? Wij vertellen het je graag via 088 – 20 30 000. Meer weten over Internet of Things. Lees dan hier onze voorgaande blog.

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

spaceman
slot qris
https://sipewarnakepri.com/
slot hongkong
bet 10 ribu
depo 25 bonus 25 bebas ip
slot depo 10k
mahjong ways 2
slot777
slot server kamboja
slot bet 100 perak
olympus slot
slot gacor 2024