Novuss wijst je de weg in de wereld van Internet of Things (IoT)

De term Internet of Things, afgekort IoT, komt anno vandaag steeds vaker voor. Grote bedrijven investeren er flink in en er worden complete platformen gebouwd. Maar wat is IoT en wat zijn die ‘dingen’ nu eigenlijk? Accountmanager Dennis Zijlstra legt het uit.

Machine-to-Machine en Internet of Things

“Laten we beginnen met het verschil tussen M2M, wat staat voor Machine-to-Machine. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een communicatievorm waarbij machines met elkaar praten zonder tussenkomst van mensen. Deze methode wordt vooral ingezet voor het monitoren van processen binnen bedrijven. Het uitgangspunt is in principe hetzelfde als bij Internet of Things: apparaten (‘de dingen’) vergaren automatisch informatie via sensoren en internet. Er is overall nog een kleine discussie over de verschillen tussen M2M en IoT, waarbij de IoT meer zou draaien om interactie met gebruikers. Machine-to-machine communicatie stuurt dus alleen de data, waar Internet of Things een stuk verder in gaat. Je moet het zo zien: de lopende band in een fabriek heeft een storing. M2M meldt deze storing, maar onderneemt geen actie voor een oplossing. IoT kan deze storing ook daadwerkelijk verhelpen door middel van interactie en slimme toepassingen.”

Novuss Internet of Things

IoT: slimme apparaten

“Niet voor niets worden apparaten die via de IoT methode communiceren ook wel ‘slimme apparaten’ genoemd. Denk bijvoorbeeld aan je koelkast. De koelkast van de toekomst weet dankzij Internet of Things wanneer de melk op is, zet de temperatuur lager als er een hittegolf heerst, geeft je nog een seintje wanneer je nog een dag hebt voordat producten over datum raken en bestelt wellicht nieuwe producten voor je, want hij weet wat je standaard op voorraad hebt. Dit kan allemaal dankzij sensoren in de koelkast en op de producten die erin staan, een internetverbinding die externe informatie ophaalt en een lerend systeem dat bijhoudt hoe je de producten gebruikt.”

Internet of Things is de nabije toekomst

Onderzoeken van IBM eind 2017 tonen aan dat maar liefst 66% van de bedrijven in Nederland reeds bezig is met Internet of Things, in welke vorm dan ook. Op 17 oktober jl. kondigde Nokia tijdens een seminar aan dat zij op basis van marktonderzoek concludeert dat 30 tot 35% van het totale IT-budget in 2020 aan IoT besteed zal worden. Het IoT speelt vandaag de dag dan ook een hoofdrol in de ontwikkelingen op IT-gebied.

Novuss Telecom & ICT volgt deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet. Ben je benieuwd wat Internet of Things voor jouw organisatie kan betekenen en hoe we dit kunnen uitrollen? Wij vertellen het je graag via 088 – 20 30 000.

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

Novuss Telecom & ICT Repaircenter

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft, accepteer je onze cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten