iOS of Android? Novuss helpt je kiezen!

Waar de échte Apple-fan heilig overtuigd is van het iOS besturingssysteem, zal de doorgewinterde Android-liefhebber niet snel overstappen naar een iPhone. Er lijken al jaren twee kampen te zijn met een stevige onderlinge rivaliteit. In deze blog lees je meer over de verschillen tussen de besturingssystemen en natuurlijk de voor- en nadelen.

Novuss iOS of Android

Besturingssysteem in het kort

Voordat we gaan beginnen over de inhoudelijke details van beide besturingssystemen is het goed om even kort uit te leggen wat een besturingssysteem daadwerkelijk is. De online encyclopedie omschrijft het als volgt: ‘geïntegreerd geheel van software die het gebruik van een computer en al zijn onderdelen (of randapparatuur) mogelijk maakt. Het zorgt voor het opstarten van het systeem en voorziet de applicaties van interfaces waarmee de onderdelen van de computer worden gecontroleerd’. Een besturingssysteem wordt niet alleen toegepast in een computer, maar ook mobiele apparaten zoals smartphones, laptops en tablets.

Zoals iedere ontwikkeling des levens, kent ook een besturingssysteem voor- en nadelen. Om je een kleine indruk te geven van de (on)mogelijkheden van iOS en Android, hebben we hieronder een aantal belangrijke voor- en nadelen opgesomd.

iOS

Een van de grootste voordelen van het iOS besturingssysteem is het feit dat het zeer gebruiksvriendelijk werkt. Geen overbodige toetsen of functies, maar gewoon een overzichtelijke bediening waarbij je over alle benodigde zaken en software beschikt. Het feit dat er niet zo heel veel verschillende toestellen zijn zorgt ervoor dat je moet kiezen uit een aantal, over het algemeen wat hoger geprijsde, iPhones. Dit kan een nadeel zijn hoewel het vertrouwde design voor de echte liefhebber onvervangbaar is.

Android

De toestelkeuze is daarentegen aanzienlijk groter wanneer je voor het Android besturingssysteem gaat. Je hebt de keuze uit mobiele apparaten van Samsung tot Sony Xperia, van Huawei tot OnePlus en meer. Ook zijn Android toestellen zeer goed te gebruiken met andere, compatibele apparaten en beschik je over een zee aan applicaties. De beperkte veiligheidscontroles, waarover hieronder meer wordt uitgelegd, zijn echter wel iets dat veel mensen als nadeel beschouwen.

Verschillen tussen iOS en Android

Naast de enorme lijst aan overeenkomsten kennen beide besturingssystemen ook een aantal wezenlijke verschillen. We lichten er drie uit:

  • iOS lijkt veiliger te zijn dan Android. Zo is (de inhoud van) het toestel beter afgesloten, worden iOS apps wél gecontroleerd op veiligheid en zijn Android-apparaten over het algemeen gevoeliger voor malware.
  • Een iPhone kun je eenvoudig verbinden met apparatuur en software dat door een andere partij dan Apple ontwikkeld is, deze mogelijkheden zijn beperkter bij een Android-toestel .
  • Android biedt een grotere gebruiksvrijheid dan iOS. Waar je een iPhone binnen gestelde kaders gebruikt, kun je met de een Android toestel je creativiteit op de vrije loop laten.

Novuss Telecom & ICT levert zowel Android als iOS smartphones, bijvoorbeeld de iPhone Xs of Samsung Galaxy S9. Beide besturingssystemen gaan, evenals Windows, perfect samen met onze M2M-omgeving (Machine2Machine) waarbij apparaten met elkaar communiceren. Zoek jij een nieuwe smartphone maar kun je geen keuze maken? Onze professionals adviseren je graag via 088 – 20 30 000.

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

Novuss Telecom ICT Wifi
spaceman
slot qris
https://sipewarnakepri.com/
slot hongkong
bet 10 ribu
depo 25 bonus 25 bebas ip

slot depo 10k

mahjong ways 2

slot777

slot server kamboja
slot bet 100 perak
slot mahjong
slot 777
slot gacor hari ini
slot olympus wild bandito