Safer Internet Day 2019: vijf tips om jouw data veilig in de Cloud te bewaren

Vandaag is het Safer Internet Day, een internationale dag waarop aandacht wordt gevraagd voor online veiligheid, met speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Het thema van dit jaar is ‘Together for a better internet’. Tegenwoordig zijn we meer dan ooit bezig met de Cloud en worden nagenoeg al onze persoonlijke- en bedrijfsgegevens er bewaard en gedeeld. Novuss Telecom & ICT geeft je in dit blog graag vijf tips om zo veilig mogelijk in de Cloud te werken.

Novuss Safer Internet Day

Tip 1: creëer een sterk wachtwoord
Alles valt en staat met een sterk en uniek wachtwoord. Dat geldt eigenlijk voor alles wat je online doet. Van je mobiele telefoon en andere devices tot je e-mail, online werkplek en zelfs Facebook; je wil natuurlijk niet dat anderen toegang verschaffen tot jouw persoonlijke accounts. Creëer daarom een sterk wachtwoord dat je voor één doeleinde gebruikt. Mocht iemand onverhoopt een wachtwoord weten te kraken, dan blijft de schade beperkt. Om een sterk wachtwoord, bestaande uit een combinatie van letters, cijfers en tekens, te genereren kun je gebruik maken van diverse online tools zoals bijvoorbeeld deze. Vergeet daarnaast niet om je wachtwoord eens in de paar maanden te wijzigen, om fraude nog verder uit te sluiten.

Tip 2: zorg dat je internetverbinding betrouwbaar is
Je kunt jezelf vast voorstellen dat het wellicht niet zo’n goed idee is om privacygevoelige data te verzenden via een openbaar Wi-Fi-netwerk. Hoe verleidelijk het ook is om in dat koffietentje op de hoek nog even wat werk te verrichten, doe het niet wanneer zij een openbare verbinding hebben. Niet alleen jij wordt namelijk getriggerd dit Wi-Fi-netwerk, maar hackers ook. Zonder dat je het door hebt gaat al het internetverkeer vervolgens via het netwerk van deze crimineel en belandt jouw data in verkeerde handen. Ga buitenshuis voor een beveiligde Wi-Fi-verbinding, gebruik je smartphone als hotspot óf ga voor de slimste keuze: een goede Cloud-oplossing van Novuss. Dan maakt het namelijk helemaal niet uit of je gebruik maakt van een openbaar of privé Wi-Fi netwerk werkt.

Tip 3: weet waar je gegevens opgeslagen zijn
Novuss zorgt ervoor dat jouw Cloudgegevens in een veilig datacenter bewaard worden. Dit datacenter is voorzien van alle denkbare high-end beveiligingsoplossingen én alles is er dubbel uitgevoerd; van de internetlijnen tot de hardware. Zo is alles tot in de puntjes beveiligd en wordt eventuele, onverhoopte uitval direct opgevangen. Met jouw data veilig opgeslagen in het datacenter kun jij te allen tijde met een gerust hart aan het werk.

Tip 4: maak gebruik van MFA
Dit staat voor Multi Factor Authenticatie, of wel een extra beveiligingsstap. In het Nederlands wordt dit vaak twee factor authenticatie genoemd. Hierdoor is alleen een wachtwoord niet meer voldoende, maar dien je jouw identiteit extra te verifiëren middels bijvoorbeeld een toegangscode die je op je smartphone ontvangt. Het digitale slot is als het ware versleuteld met niet één, maar twee sloten waarvoor je twee individuele sleutels nodig hebt. Naast een toegangscode die je per SMS ontvangt, kan de tweede verificatie ook bestaan uit gezichtsherkenning, een vingerafdruk, een wachtwoord dat je per e-mail ontvangt of melding in een mobiele app.

Tip 5: schakel Novuss in!
Twijfel je over de huidige beveiliging van jouw data of ben je huiverig voor het werken in de Cloud? Wij stellen je graag gerust en nemen je actuele situatie zorgvuldig onder de loep, zodat eventuele gaten gedicht – en daarmee lekken voorkomen – kunnen worden. Want onthoud: together for a better internet.  Je bereikt ons via 088 – 203 00 00.

Aanbevolen Blog Posts
<
Contact

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze producten en diensten of heb je vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen jouw bericht zo snel mogelijk in behandeling.

Typ hier je zoekopdracht

Novuss Telecom ICT SPITNovuss Telecom ICT mobiel & vast
spaceman
slot qris
https://sipewarnakepri.com/
slot hongkong
bet 10 ribu
depo 25 bonus 25 bebas ip
slot depo 10k
mahjong ways 2
slot777
slot server kamboja
slot bet 100 perak
olympus slot
slot gacor 2024